Motoros redőny megoldások

Redőnyök motorizálása, beépítése.

Motoros redőnyrendszerek beépítése felújítás során

Melévő redőnyeit utólag is motorizálhatja, amennyiben redőnyei jó állapotban vannak.
A redőnymotor 230V hálózati feszültségről üzemel.

Vezetékes motoros redőny
Elektromos redőnyeit működtetheti fali kapcsolóról. A kapcsoló vezetéken keresztül csatlakozik a motorhoz, ebben az esetben egy vezetéket szükséges kiépíteni a csőmotor és a kapcsoló között.

Rádiós motoros redőny
A rádiós vezérlés mindezt a problémát megoldja, ebben az esetben nincs szükség vezetékezésre a motor és a vezérlés között, mivel a redőny tengelyébe beépített rádióvevős motor kerül telepítésre. A Somfy intelligens vezérlése is rádiójeleken kommunikál.

Ez egy kényelmes megoldás, mivel a rendszer egyszerűen bővíthető.

Elektromos redőnyök beépítése új építésű házaknál

Új építésű házaknál egyszerűbb a helyzet, bármelyik változatot is válassza. A rádiós rendszerek azonban utólag is bővíthetőek, mivel nincs szükség vezetékezésre a vezérlés, az érzékelők és a motor között. A távirányító lehet kézi, vagy fali, működtethetünk vele egy redőnyt, vagy egy csoportot is akár. Vannak többcsatornás távvezérlők és programórák is. Az automatizált redőnyöknél valamilyen automatika (érzékelő, vagy programóra) működteti az árnyékolókat.

Bővíthetőség - intelligens otthon

A Somfy TaHoma házautomatizálási rendszere nem csak az árnyékolóberendezések működését oldja meg egyszerűen távoli vezérléssel. Akkor is érdemes az intelligens otthon rendszert választania, ha csak a későbbiekben szeretné bővíteni a rendszert:

  • világításvezérlés - kapcsoló mögé építhető vevők,
  • fűtésvezérlés - rádiós okos termosztát
  • elektromoskapunyitó rendszerek - garázsajtónyitó
  • riasztórendszer - megfigyelő kamerák, biztonsági érzékelők

A TaHoma központi vezérlőrendszer más gyártók termékeivel is együttműködik, például a Velux tetőtéri motoros ablakokkal, Philps HUE okosvilágítás, Honeywell termosztátfej, stb.

Kivitelező megbízása, szerződéskötés

Mindenképpen olyan szerelőt válasszon, aki garanciát ad. A Somfy termékeire 5 év a garancia (kapumotorokra 3 év). Ügyeljen arra, hogy a szerződésben szerepeljenek az egyes alkatrészekre vonatkozó követelmények is, például a redőnymotornál legyen megnevezve, hogy ez egy Somfy redőnymotor. A Somfy termékeken minden esetben rajta van a könnyen felismerhető logó. Ha például egy árnyékolóhoz tartozó távirányítóra nincs ráírva, hogy Somfy, akkor az biztosan nem az. Győződjön meg róla időben! Vagy ha például az árnyékolójához tartozó csőmotor beillesztésénél jelen van, szintén ellenőrizze, hogy minőségi terméket kap-e. ​

A Somfygarancia.hu oldalon regisztrált termékekhez azonnal kinyomtathatja a termékekhez tartozó garancialevelet. A Somfy Magyarország így biztosítja a redőnymotorra az 5 év garanciát*, még akkor is, ha a kivitelező nem elérhető.

*a termékgarancia a kiszállási és szerelési díjra nem vonatkozik

 

 

vissza